Monira McIntosh

Home Docenten
Monira McIntosh

Monira McIntosh studeerde in 1997 af aan de Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas (nu Lucia Marthas Institute of PerformingArts/LMIPA).

Tijdens haar (voor)opleiding stond zij al in grote theater en tv-shows. Zoals de Soundmixshows, Sterrenplaybackshows, Hitbingo, Dinnershows in Studio 21 en Claus Party House. noem maar een show op en Monira danste erin. Ze heeft met grote nationale en internationale artiesten gewerkt zowel in het binnen als buitenland denk hierbij aan Gerard Joling, Rene Froger, Ruth Jacott, Barry White, Tom Jones, LL Cool J en nog vele andere. In 2001stond zij als 1 van de first cast leden in de musical Aida van Stage Entertainment in het AFAS Circustheater. Zij is jaren de vaste danseres van Ruth Jacott geweest, en heeft zelfs 2 theatershows van haar mede gechoreografeerd. In 2008mocht zij Symphonica im Rosso met Lionel Richie choreograferen en in 2009 de Symphonica show met Diana Ross (waar zij natuurlijk ook de kans nam om als danseres naast deze grote ster te staan). Zij choreografeert en regisseert nu veel vaker theatershows en staat veel minder zelf op het podium.

 

Monira staat ook al jaren voor de klas. Zij heeft 15 jaar les gegevenbij LMIPA.

Ze geeft sinds 2014 les bij de Dutch Academy of PerformingArts/DAPA en aan de vooropleiding en musicalklas van het NME.

Sinds 2014 geeft zij urban en (afro)jazz lessen aan het Vellesan Dansklassen en DanceWorks en is zij mede trainer van de Junior/AdultsWedstrijdteams.

In 2018 startte zij haar eigen dansschool in Amstelveen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.