Docenten

Home Docenten

Amber Mariam Veltman

Op haar dertiende begon ze op de Academie voor Theater enDans en rondde hier na 4 jaar de vooropleiding de 5 0'clock class af. In 2020studeerde ze af aan de bachelor moderne theater dans (MTD), ook aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Hier heeft ze met verschillen de choreografen samen gewerkt zoals: Dunja Jocic, Antonin Comestas en LiatWaysbort. Met Liat reisde Amber in 2019 naar St. Petersburg(Rusland) om het stuk 'Passible' te performen tijdens het open look festival. In 2020 liep ze stage bij Het houten huis waar ze speelde en danste in de muziektheatervoorstelling ‘Ruimtevlucht’. Op dit moment werkt Amber als freelancer in verschillende projecten en verdiept zich voornamelijk infloorwork, partnering en contact.

Andrew Anthonia

Afgelopen jaren was Andrew te vinden aan boord de cruise schepen van Celebrity Cruiseswaar hij werkzaam was als danser, aerialist en Dance Captain. Ook was Andrew te zien in de laatste seizoen van So You Think You Can Dance NL/BE in 2015 waar hij de liveshows behaalde. Later dat jaar stond hij in de toen gloednieuwe dinnershow van RTL Live Entertainment: “ Dinnershow Pandora”.

Naast het werken als uitvoerende artiest heeft Andrew ook een grote passie voor het doceren van dans. Als docent is Andrew zeer gedreven en verwacht ook hetzelfde van zijn leerlingen. Er is geen plaats voor “de kantjes er van aflopen” tijdens zijn lessen. Als jij 110% inzet krijg je dat ook terug in tienvoud.

Barbara Droog

Ze werkte bij o.a. Theatergroep DOX, theatergroep Mangrove, Young Stage, Homerun,Nickelodeon, De Nederlandse Opera, Farouk, Kinki Kappers, PluggedProducties,Format Family, Duinrell, Fringe Festival, Milkshakefestival,AMF etc.

Daarnaast is ze 13 jaar werkzaam als dansdocente in diverse stijlen van urban tot modern en aan leeftijden van 3 t/m 60 jaar. Elke stijl en elke doelgroep heeft zo zijn charme om aan les te geven en ze doet dit met veel passie en plezier. Om de leerlingen te zien groeien en hoe zij zich ontwikkelen is te gek om daar een deel van uit te kunnen maken. 

Brenda Teule

Brenda al vanaf haar 9de jaar bij de dansvakopleiding in Rotterdam en Den Haag en is afgestudeerd aan de AHK, afdeling Moderne theaterdans in 1997. 

Na haar afstuderen heeft zij bij verschillende dansgezelschappen en productiehuizen gedanst o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Compagnia Instavèl Porto, Shusaku Takeuchi, Korzo Theater, ProductiehuisBrabant en de Nederlandse Opera.

Helaas moest zij stoppen door een rugblessure. Na enige tijdvond zij haar passie bij het doceren. Samen met Pirita Alderliefste heeft zijde dansvooropleiding van DanceWorks vormgegeven. Op dit moment is zij hier werkzaam als coördinator en begeleid zij talent. Daarnaast doceert Brendaklassiek ballet en improvisatie aan zowel de vooropleiding als bij de Dansklas van het Vellesan College. 

Haar belangrijkste drive zit in het begeleiden en stimuleren van onze jonge talenten!

Charis de Ruijter

Charis is geboren in Hamburg (D). Ze is daar op jonge leeftijd met ballet begonnen en is uiteindelijk Cum Laude afgestudeerd als Buhne Tanzerin aan de Ballet Akademie in Keulen. Na haar afstuderen werd zij als ballerina aangenomen als lid van het Corps de Ballet van de Semper Oper in Dresden. Zij danste de klassieke werken en werken van moderne choreografen, maar trad ook op in opera's en operettes.

 Na haar danscarrière studeerde Charis Muziek en Danstherapie aan de universiteiten van Munster en Praag onder prof dr. KarlHorman.

Charis woont nu 15 jaar in IJmuiden, schrijft musicals en produceert musicals. Ze heeft een eigen musicalschool waar ze les geeft in Ballet, Showdance en Moderne dans.

 

Femke Heeremans

Femke Heeremans is begonnen met dansen toen ze 4 jaar was en het werd haar al snel duidelijk dat ze niets lievers deed dan dansen. Ze heeft zelf bij de vooropleiding gedanst bij Danceworks Velsen en daarna auditie gedaan voor het HBO bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Waar ze nu momenteel in haar laatste jaar zit van haar opleiding. Ze wordt heel all round opgeleid, met vakken zoals: ballet, modern, jazz, urban, latin dance en horton.


Dankzij stages heeft ze zowel ervaring als uitvoerend danseres en docent. Na dat ze is afgestudeerd hoopt ze zo veel mogelijk mensen, jong en oud, te inspireren met dans, want wie wordt nou niet blij van dansen!

Femke is vanuit de Vooropleiding bij DanceWorks komen werken.


Giovanna Gerrits

Hiervoor heeft ze de vooropleiding dans gevolgd bij de Vooropleiding Danceworks Velsen en de dansklas van het Vellesan College in IJmuiden. In de afgelopen jaren heeft zij met meerdere artiesten mogen werken, in reclames gedanst en in de dinnershow Brooklyn Nights gestaan. 

Giovanna is vanuit de Vooropleiding bij DanceWorks komen werken.

Jeanine van Kaam

Jeanine is als 4 jarig meisje begonnen met het volgen van balletles bij DanceWorks Velsen. Vanuit die ervaring ontstond er een passie en liefde voor dans bij haar. Jeanine is hierdoor op 12 jarige leeftijd ook de dansklas en vooropleiding bij DanceWorks gaan volgen. Ze heeft via deze opleidingen ook meegedaan aan verschillende danscompetities en is hiermee meerdere malen Nederlands kampioen geworden in verschillende dansstijlen als showdance, jazz en modern. Na het afronden van haar havo studie aan het Vellesan is zij gaan auditeren bij Lucia Marthas Institute of Performing Arts in Amsterdam. Daar is zij aangenomen voor de opleiding docent dans. Zij volgt nu het derde jaar waarin ze allround docent wordt.

Jeanine is vanuit de Vooropleiding bij DanceWorks komen werken.

Kim Rutte

Kim Rutte wilde op jonge leeftijd al dansen. Toen ze 4 jaar was is ze lessen gaan volgen bij KunstForm Velsen. Ze heeft op jonge leeftijd 2 jaar lessen mogen volgen bij het koninklijk conservatorium. Toen ze16 jaar was is ze gestart bij het nova college en heeft ze de opleiding MBO Dans gevolgd. Daar is ze opgeleid tot uitvoerend danser en dansdocent. Daarna heeft zij nog 2 jaar gestuurd aan Fontys Hogeschool voor de kunsten. Na haar studie is ze gaan lesgeven bij onder andere KunstForm. Daar geeft ze nu al meerdere jaren met enthousiasme de peuter, kleuter, klassieke en moderne lessen. Naast het lesgeven maakt ze ook ieder jaar choreografieën voor de wedstrijd teams. Ze geeft met passie les en wil het beste uit ieder individu halen. Hard werken maar zeker ook plezier maken staan dan ook bij haar in het hoog vaandel.

Lara Valentic

Met als opleiding Docent Dans. Lara heeft getraind in veel verschillende stijlen, maar haar hart ligt voornamelijk bij Hip Hop. Haar stijl valt het beste te omschrijven als energiek en 'groovy'.

Ze vindt het belangrijk om de leerlingen zowel de Hip Hop dansstijl als de Hip Hop cultuur bij te brengen. Tijdens haar lessen staan plezier, community, techniek en zelfontplooiing centraal. Met de leerlingen richt zij zich op het projecteren van de bewegingen, het samen dansen, lichaams- en gezichtsexpressie en de dynamiek en textuur van de bewegingen.

Mats Mark

Mats studeerde in 2012 af aan ‘Lucia Marthas The Institute for Performing Arts’ te Amsterdam, voor zowel uitvoerend danser als dansdocent. Hij speelde in verschillende musicals zoals Legally Blonde en De Producers en heeft gedanst bij nationale en internationale artiesten als Diana Ross, Lionel Richie, Alain Clark en Trijntje Oosterhuis. In binnen- en buitenland danste hij bij dansgezelschappen als TNSP (Jana Hicks& Marijke Eliasberg), Isabelle Beernaert, Project Sally en Garage TDI. In 2013kreeg hij een scholarship toegekend (Prins Bernhard Cultuurfonds & VandenEnde Foundation) waardoor hij kon trainen aan Peridance Capezio Center in New York City.

Naast de lessen die hij geeft bij KunstForm heeft hij een eigendansschool in Amsterdam: DANSLAB Noord, geeft hij les op de Leidse Ballet en Theaterschool en werkt hij als uitvoerend danser bij Samadhi Dance Company.

Monira McIntosh

Monira McIntosh studeerde in 1997 af aan de Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas (nu Lucia Marthas Institute of PerformingArts/LMIPA).

Tijdens haar (voor)opleiding stond zij al in grote theater en tv-shows. Zoals de Soundmixshows, Sterrenplaybackshows, Hitbingo, Dinnershows in Studio 21 en Claus Party House. noem maar een show op en Monira danste erin. Ze heeft met grote nationale en internationale artiesten gewerkt zowel in het binnen als buitenland denk hierbij aan Gerard Joling, Rene Froger, Ruth Jacott, Barry White, Tom Jones, LL Cool J en nog vele andere. In 2001stond zij als 1 van de first cast leden in de musical Aida van Stage Entertainment in het AFAS Circustheater. Zij is jaren de vaste danseres van Ruth Jacott geweest, en heeft zelfs 2 theatershows van haar mede gechoreografeerd. In 2008mocht zij Symphonica im Rosso met Lionel Richie choreograferen en in 2009 de Symphonica show met Diana Ross (waar zij natuurlijk ook de kans nam om als danseres naast deze grote ster te staan). Zij choreografeert en regisseert nu veel vaker theatershows en staat veel minder zelf op het podium.

 

Monira staat ook al jaren voor de klas. Zij heeft 15 jaar les gegevenbij LMIPA.

Ze geeft sinds 2014 les bij de Dutch Academy of PerformingArts/DAPA en aan de vooropleiding en musicalklas van het NME.

Sinds 2014 geeft zij urban en (afro)jazz lessen aan het Vellesan Dansklassen en DanceWorks en is zij mede trainer van de Junior/AdultsWedstrijdteams.

In 2018 startte zij haar eigen dansschool in Amstelveen.

 

Pirita Alderliefste

Zij volgde een kopstudie via de Scapino Dansacademie tot docent en sloot aan bij de balletschool waar haar moeder ook lesgaf, Balletstudio Velsen. Daar begon zij als docent Klassiek Ballet maar al snel kwam daar Jazzballet bij. De school fuseerde in 1995 met het toenmalig Kunstencentrum Velsen. In2009 nam zij de taak van Afdelingshoofd van de afdeling Dans over van Corry Koelma en inmiddels heeft zij de school flink uitgebouwd en grote bekendheidgegeven onder de naam DanceWorks (na het faillissement van het KCV nu onderdeel van KunstForm Velsen). Pirita geeft leiding aan een team van ongeveer 16docenten/coördinatoren. Naast de leiding over de reguliere lessen leidt zij ookde buitenschoolse Vooropleiding van DanceWorks alsmede de Dansklassen, onderdeel van het Vellesan College. Deze laatsten zijn haar toevoegingen aan de school. Onder haar leiding werden al vele nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept bij wedstrijden en talentenjachten. Ook stromen er jaarlijks leerlingen door naar diverse MBO en HBO dansvakopleidingen. Oud-leerlingen komen daarna graag terug om als gediplomeerd docent voor DanceWorks te werken. Pirita is ook lid van het adviesorgaan van het MBO dans in Haarlem en was in 2019 finalist bij de verkiezing voor ‘de Gouden Olifant’, de cultuurprijs van Haarlem.

Quendell Amstelveen

Hij is professioneel docent, danser, choreograaf, mentor, coach en entertainer. Daarnaast heeft hij aan vele producties en events in Nederland en daarbuiten mogen deelnemen of zijn medewerking aan verleend. Al jaren geeft hij les bij professionele dansopleidingen, dansvooropleidingen en toonaangevende dansscholen. Vaak komt hij leerlingen weer tegen bij shows en events waar hij als choreograaf bij betrokken is.

Quendell heeft een grote passie voor alles wat met dans te maken heeft. Hij geeft lessen in klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, tapdance en urban. Hij draagt zijn kennis en enthousiasme graag over aan de nieuwe generaties. Verwacht van hem geen random lesje maar een nieuwe dimensie!

‘Mijn missie is om jong en oud te brengen naar belevenissen die ze van tevoren niet voor mogelijk hadden gehouden’

(Dat ze achteraf kunnen zeggen) ” Wauw dat was gaaf!”‘

Quinty Krab

Ze heeft hier de vooropleiding gedaan en is vandaar uit doorgestroomd naar de schakelklas van Codarts. Momenteel studeert zij ook aan de bachelor Docent Dans van Codarts Rotterdam om zich verder te ontwikkelen tot allround danser en dansdocent. Ze geeft peuter danslessen bij Danceworks, maar kan ook lesgeven in de stijlen modern, ballet, jazz/show, tap, improvisatie en algemene dansvorming(kinderdans).

Quinty is vanuit de Vooropleiding bij DanceWorks komen werken.

Tim Kromhout

Tim Kromhout a.k.a. Bboy Bentwood, is onderdeel van de crew The HeavyHitters. Samen staan ze op Battles en in het theater!
Afgelopen jaar tourde Tim met de breakdance voorstelling BOOMbox 2.0 langs diverse theaters. Naast theater speelt en danst hij ook voor het illusionisten-collectief Magus Utopia, waarmee hij onder meer al in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje heeft mogen dansen.

Na zijn afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans (AHK) in Amsterdam is Tim in aanraking gekomen met veel andere dansstijlen en beweegvormen. Zijn focus in de lessen zal liggen op het ontwikkelen van een eigen en persoonlijke manier van dansen en creëren!

Vain Thurnim

Afgelopen zomer is zij afgestudeerd van de opleiding Docent Dansaan de Academie voor Theater en Dans. Hiervoor heeft zij de vooropleiding en MBO gedaan aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. 

Dankzijhaar gevarieerde opleiding(en) heeft zij ervaring met verschillendedansstijlen. Als danskunstenaar werkt zij vanuit een “basisstijl", om deze vervolgens te fuseren met de rest van haar kennis en movement quality. 

Yvonne Schellekens

Yvonne is afgestudeerd op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. In haar stageperiode is ze als stagiaire begonnen bij het Kunstencentrum. Na haar afstuderen is ze teruggekomen bij DanceWorks en geeft daar nu een aantal seizoenen kinderlessen en produceert zij de jaarlijkse Sinterklaasshow.
Naast het lesgeven in kinderdans, klassiek, jazz, streetdance en dans voor ouderen is Yvonne ook werkzaam bij Holland Dance Festival als educatie- en participatiemedewerker en als productieleider van De Dutch Summer Dance Coursevoor De Dutch Don’t Dance Division.

 

Dans is meer dan plezier. Door middel van dans krijgen we demogelijkheid te ontdekken wie we zijn, hoe en waar we kunnen bewegen, hoe het voelt om te bewegen, welke bewegingen bij ons passen en of deze verschillen of hetzelfde zijn als andermans bewegingen. We leren beslissingen maken, ontwikkelen onze verbeelding, het uiten van gevoelens en ideeën en het delen met anderen. Dans is een ontwikkelings- en ontdekkingstocht.‘

Deze website maakt gebruik van cookies.