Docenten

Home Docenten

Quinty

Ze heeft hier de vooropleiding gedaan en is vandaar uit doorgestroomd naar de schakelklas van Codarts. Momenteel studeert zij ook aan de bachelor Docent Dans van Codarts Rotterdam om zich verder te ontwikkelen tot allround danser en dansdocent. Ze geeft peuter danslessen bij Danceworks, maar kan ook lesgeven in de stijlen modern, ballet, jazz/show, tap, improvisatie en algemene dansvorming(kinderdans).

Amber Mariam Veltman

Op haar dertiende begon ze op de Academie voor Theater enDans en rondde hier na 4 jaar de vooropleiding de 5 0'clock class af. In 2020studeerde ze af aan de bachelor moderne theater dans (MTD), ook aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Hier heeft ze met verschillen de choreografen samen gewerkt zoals: Dunja Jocic, Antonin Comestas en LiatWaysbort. Met Liat reisde Amber in 2019 naar St. Petersburg(Rusland) om het stuk 'Passible' te performen tijdens het open look festival. In 2020 liep ze stage bij Het houten huis waar ze speelde en danste in de muziektheatervoorstelling ‘Ruimtevlucht’. Op dit moment werkt Amber als freelancer in verschillende projecten en verdiept zich voornamelijk infloorwork, partnering en contact.

Giovanna

Hiervoor heeft ze de vooropleiding dans gevolgd bij de Vooropleiding Danceworks Velsen en de dansklas van het Vellesan College in IJmuiden. In de afgelopen jaren heeft zij met meerdere artiesten mogen werken, in reclames gedanst en in de dinnershow Brooklyn Nights gestaan. 

 

Lara Valentic

Met als opleiding Docent Dans. Lara heeft getraind in veel verschillende stijlen, maar haar hart ligt voornamelijk bij Hip Hop. Haar stijl valt het beste te omschrijven als energiek en 'groovy'.

Ze vindt het belangrijk om de leerlingen zowel de Hip Hop dansstijl als de Hip Hop cultuur bij te brengen. Tijdens haar lessen staan plezier, community, techniek en zelfontplooiing centraal. Met de leerlingen richt zij zich op het projecteren van de bewegingen, het samen dansen, lichaams- en gezichtsexpressie en de dynamiek en textuur van de bewegingen.

Pirita Alderliefste

Zij volgde een kopstudie via de Scapino Dansacademie tot docent en sloot aan bij de balletschool waar haar moeder ook lesgaf, Balletstudio Velsen. Daar begon zij als docent Klassiek Ballet maar al snel kwam daar Jazzballet bij. De school fuseerde in 1995 met het toenmalig Kunstencentrum Velsen. In2009 nam zij de taak van Afdelingshoofd van de afdeling Dans over van Corry Koelma en inmiddels heeft zij de school flink uitgebouwd en grote bekendheidgegeven onder de naam DanceWorks (na het faillissement van het KCV nu onderdeel van KunstForm Velsen). Pirita geeft leiding aan een team van ongeveer 16docenten/coördinatoren. Naast de leiding over de reguliere lessen leidt zij ookde buitenschoolse Vooropleiding van DanceWorks alsmede de Dansklassen, onderdeel van het Vellesan College. Deze laatsten zijn haar toevoegingen aan de school. Onder haar leiding werden al vele nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept bij wedstrijden en talentenjachten. Ook stromen er jaarlijks leerlingen door naar diverse MBO en HBO dansvakopleidingen. Oud-leerlingen komen daarna graag terug om als gediplomeerd docent voor DanceWorks te werken. Pirita is ook lid van het adviesorgaan van het MBO dans in Haarlem en was in 2019 finalist bij de verkiezing voor ‘de Gouden Olifant’, de cultuurprijs van Haarlem.

Brenda Teule

Brenda al vanaf haar 9de jaar bij de dansvakopleiding in Rotterdam en Den Haag en is afgestudeerd aan de AHK, afdeling Moderne theaterdans in 1997. 

Na haar afstuderen heeft zij bij verschillende dansgezelschappen en productiehuizen gedanst o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Compagnia Instavèl Porto, Shusaku Takeuchi, Korzo Theater, ProductiehuisBrabant en de Nederlandse Opera.

Helaas moest zij stoppen door een rugblessure. Na enige tijdvond zij haar passie bij het doceren. Samen met Pirita Alderliefste heeft zijde dansvooropleiding van DanceWorks vormgegeven. Op dit moment is zij hier werkzaam als coördinator en begeleid zij talent. Daarnaast doceert Brendaklassiek ballet en improvisatie aan zowel de vooropleiding als bij de Dansklas van het Vellesan College. 

Haar belangrijkste drive zit in het begeleiden en stimuleren van onze jonge talenten!

Jeanine van Kaam

Jeanine is als 4 jarig meisje begonnen met het volgen van balletles bij DanceWorks Velsen. Vanuit die ervaring ontstond er een passie en liefde voor dans bij haar. Jeanine is hierdoor op 12 jarige leeftijd ook de dansklas en vooropleiding bij DanceWorks gaan volgen. Ze heeft via deze opleidingen ook meegedaan aan verschillende danscompetities en is hiermee meerdere malen Nederlands kampioen geworden in verschillende dansstijlen als showdance, jazz en modern. Na het afronden van haar havo studie aan het Vellesan is zij gaan auditeren bij Lucia Marthas Institute of Performing Arts in Amsterdam. Daar is zij aangenomen voor de opleiding docent dans. Zij volgt nu het derde jaar waarin ze allround docent wordt.

Barbara Droog

Barbara Droog heeft na haar afstuderen aan het Albeda Dans College in diverse producties gestaan als danseres, actrice maar ook als choreograaf bij o.a. Theatergroep DOX, theatergroep Mangrove, Young Stage, Homerun, Nickelodeon, De Nederlandse Opera, Farouk, Kinki Kappers, PluggedProducties, Format Family, Duinrell, Fringe Festival, Milkshakefestival, AMF etc.

Daarnaast is ze 13 jaar werkzaam als dansdocente in diverse stijlen van urban tot modern en aan leeftijden van 3 t/m 60 jaar. Elke stijl en elke doelgroep heeft zo zijn charme om aan les te geven en ze doet dit met veel passie en plezier. Om de leerlingen te zien groeien en hoe zij zich ontwikkelen is te gek om daar een deel van uit te kunnen maken. 

Andrew Anthonia

Andrew Anthonia (28) is in 2014 afgestudeerd aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts te Amsterdam. Afgelopen jaren was Andrew te vinden aan boord de cruise schepen van Celebrity Cruiseswaar hij werkzaam was als danser, aerialist en Dance Captain. Ook was Andrew te zien in de laatste seizoen van So You Think You Can Dance NL/BE in 2015 waar hij de liveshows behaalde. Later dat jaar stond hij in de toen gloednieuwe dinnershow van RTL Live Entertainment: “ Dinnershow Pandora”.

Naast het werken als uitvoerende artiest heeft Andrew ook een grote passie voor het doceren van dans. Als docent is Andrew zeer gedreven en verwacht ook hetzelfde van zijn leerlingen. Er is geen plaats voor “de kantjes er van aflopen” tijdens zijn lessen. Als jij 110% inzet krijg je dat ook terug in tienvoud.

Mats Mark

Mats studeerde in 2012 af aan ‘Lucia Marthas The Institute for Performing Arts’ te Amsterdam, voor zowel uitvoerend danser als dansdocent. Hij speelde in verschillende musicals zoals Legally Blonde en De Producers en heeft gedanst bij nationale en internationale artiesten als Diana Ross, Lionel Richie, Alain Clark en Trijntje Oosterhuis. In binnen- en buitenland danste hij bij dansgezelschappen als TNSP (Jana Hicks& Marijke Eliasberg), Isabelle Beernaert, Project Sally en Garage TDI. In 2013kreeg hij een scholarship toegekend (Prins Bernhard Cultuurfonds & VandenEnde Foundation) waardoor hij kon trainen aan Peridance Capezio Center in New York City.

Naast de lessen die hij geeft bij KunstForm heeft hij een eigendansschool in Amsterdam: DANSLAB Noord, geeft hij les op de Leidse Ballet en Theaterschool en werkt hij als uitvoerend danser bij Samadhi Dance Company.

Quendell Amstelveen

Quendell Amstelveen heeft zijn dansopleiding gevolgd aan de Mavo/Havo voor Dansen Muziek en aan de HBO Dansacademie Codarts, beiden in Rotterdam.

Hij is professioneel docent, danser, choreograaf, mentor, coach en entertainer. Daarnaast heeft hij aan vele producties en events in Nederland en daarbuiten mogen deelnemen of zijn medewerking aan verleend. Al jaren geeft hij les bij professionele dansopleidingen, dansvooropleidingen en toonaangevende dansscholen. Vaak komt hij leerlingen weer tegen bij shows en events waar hij als choreograaf bij betrokken is.

Quendell heeft een grote passie voor alles wat met dans te maken heeft. Hij geeft lessen in klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, tapdance en urban. Hij draagt zijn kennis en enthousiasme graag over aan de nieuwe generaties. Verwacht van hem geen random lesje maar een nieuwe dimensie!

‘Mijn missie is om jong en oud te brengen naar belevenissen die ze van tevoren niet voor mogelijk hadden gehouden’

(Dat ze achteraf kunnen zeggen) ” Wauw dat was gaaf!”‘

Femke Heeremans

Femke Heeremans is begonnen met dansen toen ze 4 jaar was en het werd haar al snel duidelijk dat ze niets lievers deed dan dansen. Ze heeft zelf bij de vooropleiding gedanst bij Danceworks Velsen en daarna auditie gedaan voor het HBO bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Waar ze nu momenteel in haar laatste jaar zit van haar opleiding. Ze wordt heel all round opgeleid, met vakken zoals: ballet, modern, jazz, urban, latin dance en horton.


Dankzij stages heeft ze zowel ervaring als uitvoerend danseres en docent. Na dat ze is afgestudeerd hoopt ze zo veel mogelijk mensen, jong en oud, te inspireren met dans, want wie wordt nou niet blij van dansen!

Vain Thurnim

Afgelopen zomer is zij afgestudeerd van de opleiding Docent Dansaan de Academie voor Theater en Dans. Hiervoor heeft zij de vooropleiding en MBO gedaan aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. 

Dankzijhaar gevarieerde opleiding(en) heeft zij ervaring met verschillendedansstijlen. Als danskunstenaar werkt zij vanuit een “basisstijl", om deze vervolgens te fuseren met de rest van haar kennis en movement quality. 

Deze website maakt gebruik van cookies.