Danstherapie

Home Health Danstherapie

Danstherapie

We zeggen niet voor niets: Ik zit niet lekker in mijn vel. Het lichaam geeft signalen af, als je het mentaal moeilijk hebt. Bij Danstherapie kom je in contact met je lichaam, waar je de blokkades en emoties ontdekt. Je komt in contact met je eigen innerlijke kracht. We dagen de deelnemers uit te onderzoek op welke manier je jezelf verder kunt ontwikkelen. De lessen zijn zeer laagdrempelig en de deelnemers hoeven geen enkele ervaring met dans te hebben om te kunnen deelnemen. 


Doelstelling

Danstherapie is het bewust maken en mobiliseren van positieve krachten in jezelf. Het is de bedoeling door middel van danstherapie, op een laagdrempelige manier deelnemers te bereiken en weer in hun kracht te zetten. Met Danstherapie ontwikkel je een beter zelfbeeld, daardoor is het zeer geschikt ter ondersteuning van andere (medische) therapieën.

Dansen is een manier waarop mensen elkaar (weer) kunnen vinden. Dansen heeft ook het voordeel dat mensen lichamelijk wat actiever zijn. Spieren worden aan het werk gezet, het bloed circuleert vrij door de aderen en dansen zorgt ervoor dat het vocht vrij door de benen kan stromen. Daarnaast helpt dansen om contacten te leggen met anderen mensen, dansen zorgt ervoor dat mensen elkaar zien en dat zij plezier met elkaar hebben. 


Verbinding cultuur en welzijn en transformatie in het sociaal domein (omslag)

Cultuur en Welzijn waren twee verschillende werelden. Dansen is communicatie, taal zonder woorden en de taal is internationaal. Om deze reden is juist de dans, net als muziek, uitstekend geschikt om mensen samen te brengen en uit hun sociaal isolement, hun eigen bubbel, te halen. Je kan immers met je lijf vertellen wat je mond niet zeggen kan. 

Vanuit de dansexpertise die DanceWorks Health in huis heeft zien wij veel mogelijkheden om mensen die het (tijdelijk) mentaal moeilijk hebben te helpen. Het vroegtijdig signaleren en aanpakken van geestelijke problematiek heeft op het moment hoge prioriteit. Wekelijks bezig zijn met dans betekent zingeving. Bij bewegen wordt door de hersenen positief gestimuleerd wat ertoe leidt dat men zich beter in zijn vel voelt. 


Locatie

De lessen worden op verschillende locaties gegeven. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met KunstForm.

Methodiek Charis de Ruijter is afgestudeerd als muziek en danstherapeut aan de Universiteiten van Praag en Munster onder en volgens de methode van prof. dr. dr. Karl Hörmann.

Rooster

Maandag van 09:00-10:00 uur - volwassenen

Dinsdag van 20:00-21:00 uur - volwassenen

Doe jij mee?