Model- portrettekenen en -schilderen - Bij KunstForm

Home Model- portrettekenen en -schilderen - Bij KunstForm

Model- portrettekenen en -schilderen - Bij KunstForm

In deze lessen wordt vooral gewerkt naar levend model. Het oefenen in oog hand coördinatie d.m.v. diverse standen en poses van verschillende lengtes, helpt de hand te laten doen wat het oog ziet.
Daarnaast zal academisch maar ook met gerichte eenvoudige opdrachten aan langere standen gewerkt worden. Je wordt uitgedaagd nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Behalve het gehele model zal ook aandacht geschonken worden aan het portret. De kunstgeschiedenis en hoe er met de menselijke figuur een verhaal of compositie gemaakt werd komen vrijwel wekelijks terug.

- 12 weken voor de kerstvakantie en 12 weken na de kerstvakantie is er de mogelijkheid mee te doen aan een of meer cursussen.

- Je meldt zich aan per email: marcella@marcellavanzanten.nl voor 12 keer.

- Daarnaast zijn er regelmatig buitenschilderworkshops en museumbezoek bij voldoende gegadigden.

- De schoolvakanties van Noord-Nederland worden aangehouden. Er is soms de mogelijkheid iets in te halen op een ander dagdeel. 

- De lessen zijn geschikt voor leerlingen vanaf 16 tot 96 jaar. Je kunt een portfolio maken om aan te melden bij een academie bijvoorbeeld. 

- De kosten zijn  € 299,00, dit is inclusief gebruik van schildersezel en BTW, maar exclusief materiaal en modelkosten.

- De eerste les zal een en ander uitgelegd worden over materiaalgebruik, bijvoorbeeld welke houtskool, acrylverf en kwasten het meest gebruikt worden. 

- Neem vooral mee wat je al hebt. Je kunt niets ter plekke laten, behalve nat schilderwerk.

De lessen starten 19 september 2023.

Locatie Schoolpad 4, 1971 HP IJmuiden

Dinsdagavond, 19.30- 22.00  Model- portrettekenen en -schilderen

Deze cursus wordt aangeboden door zelfstandig docent Marcella van Zanten. Marcella verzorgt de cursus in het pand van KunstForm. Wilt u meer informatie of zich direct inschrijven voor de cursus? Neem dan direct contact op met Marcella van Zanten via marcella@marcellavanzanten.nl of 06-19600828.

Doe jij mee?