Tekenen en Schilderen - Bij KunstForm

Home Tekenen en Schilderen - Bij KunstForm

Tekenen en Schilderen - Bij KunstForm

Tekenen en schilderen begint met goed leren kijken.

Iedereen kan leren om goed te kijken. Tekenen en schilderen gaat je dan ook steeds beter af met de juiste aanwijzingen. Je kunt werken in je eigen tempo met persoonlijke begeleiding van de docent. Kijken naar de onderlinge verhoudingen van de onderwerpen die je gaat tekenen, de kleuren die je wilt gaan mengen(Kleurenleer) , de vorm en de toonwaarde zijn belangrijke beeldelementen, waar we het over zullen hebben tijdens de les.

Na de uitleg over het eerste gemeenschappelijke onderwerp, dat kan variëren van landschap, stilleven tot portret, gaan we aan de slag.

We kunnen gaan werken met diverse teken- en schildermaterialen, zoals houtskool, pastelkrijt of potlood en verfsoorten als aquarel-, plakkaat- en acrylverf.

We onderzoeken de verschillende verfsoorten op hun eigenschappen, zoals transparantie, brengen een gelaagdheid aan of werken dekkend aan de juiste kleurencombinatie, met penseel, kwast of paletmes.

Zo ontdek je ook welk materiaal het beste bij je past.

Wijkijken geregeld vanuit verschillende hoeken naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. We volgen de exposities die landelijk te zien zijn en bij voldoende belangstelling gaan we weer op “schoolreis”.

Dinsdag 13.00 - 15.30 uur
Aantal lessen: 14

Kosten: €322 inclusief materiaal

Docent: Afke Spaargaren
Locatie: Kunstform Velsen
Schoolpad 4
1971 HP IJmuiden


Inhalen is mogelijk op vrijdag in overleg.

Deze cursus wordt aangeboden door een en zelfstandige docent. Deze docent verzorgt de cursus in het pand van KunstForm. Voor alle cursus gerelateerde zaken wendt u zich rechtstreeks tot de docent. Voor vragen of aanmelden mail naar afke.spaargaren@gmail.com

Doe jij mee?