Zwangerschap Pilates

Home Health Zwangerschap Pilates

Zwangerschap Pilates

De training Zwangerschapspilates is geschikt voor elke fase van de zwangerschap, omdat de oefeningen worden aangepast aan de fase van de zwangerschap. De nadruk in de oefeningen ligt op het stabiliseren van het bekken en de lage rug (lumbale regio), mobilisatie van de gewrichten (met name de wervelkolom en heupen), versterking van de buik- en bekkenbodemspieren en de versteviging van rug-, been- en armspieren. Ook is er in de lessen aandacht voor ademhalingsoefeningen en specifieke houdingen die de zwangere en het kindje gaan helpen tijdens de bevalling. Voor deze oefeningen maken we gebruik van technieken uit yoga, mindfulness en ontspanningsoefeningen. 

Doelstelling

In de lessen Zwangerschapspilates van DanceWorks ligt de nadruk op het fit houden van het veranderende lichaam. Dit voorkomt of verhelpt vervelende zwangerschapskwalen en zorgt er voor dat de zwangere vrouw fysiek sterk blijft. Dit heeft niet alleen zijn voordelen in de zwangerschap, maar ook bij de bevalling. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die regelmatig aan (zwangerschaps)pilates doen gemiddeld snellere bevallen en minder complicaties hebben. De zwangerschapspilates aan bij een sneller herstel na de bevalling en pilates vermindert postpartumklachten. 


Locatie

De lessen worden gegeven bij KunstForm. De les wordt gegeven in een balletstudio met dansvloer, barre en spiegels. Op deze locatie kan er ook gebruikt gemaakt worden van diverse fitness-materialen.Alle voordelen van zwangerschapspilates:

 • Helpt gewichtstoename in de zwangerschap onder controle te houden;
 • Vermindert spijsverteringsongemakken en constipatie;
 • Verbetert de algehele conditie en vermindert vermoeidheidsklachten;
 • Verbetert de slaap en vermindert slaapproblemen;
 • Voorkomt urineverlies (incontinentie) na de bevalling door sterke bekkenbodemspieren;
 • Voorkomt pijn in het bekken en de lage rug;
 • Draagt bij aan een snellere bevalling met een kleinere kans op complicaties;
 • Bevordert het herstel na de bevalling en vermindert de kans op postpartumklachten
 • Vermindert het risico op spataderen, spierkrampen en ontsteking van de onderste ledematen tijdens de zwangerschap; 
 • Verbetert de stemming en vergroot het lichaamsbewustzijn;
 • Creëert gezonde leefgewoonten;.

Praktische informatie Je kunt op 4 momenten instromen in de lessen. Tussen de schoolvakanties in verdelen we het jaar in 4 periodes: Periode 1: zomervakantie/herfstvakantie Periode 2: herfstvakantie/kerstvakantie Periode 3: kerstvakantie/voorjaarsvakantie Periode 4: voorjaarsvakantie/meivakantie/zomervakantie

Rooster


Maandag 19.00 – 20.00 uur
De lessen worden gegeven door een gediplomeerde docent van DanceWorks.

Aantal lessen: 20
Cursusprijs: € 266,50
Locatie: KunstForm Velsen

De cursus is maandelijks opzegbaar.

Doe jij mee?