Modeltekenen en schilderen - Bij KunstForm

Home Modeltekenen en schilderen - Bij KunstForm

Modeltekenen en schilderen - Bij KunstForm

In deze lessen wordt vooral gewerkt naar levend model. Het oefenen in oog hand coördinatie d.m.v. diverse standen en poses van verschillende lengte helpt de hand te laten doen wat het oog ziet.
Daarnaast zal academisch maar ook met gerichte eenvoudige opdrachten aan langere standen gewerkt worden. Je wordt uitgedaagd nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Behalve het gehele model zal ook aandacht geschonken worden aan het portret. De kunstgeschiedenis en hoe er met de menselijke figuur een verhaal of compositie gemaakt werd komen vrijwel wekelijks terug.

De lessen starten 14 september.

- 12 weken voor de kerstvakantie en 12 weken na de kerstvakantie is er de mogelijkheid mee te doen aan een of meer cursussen.

- Je meldt zich aan per email: marcella@marcellavanzanten.nl voor 12 keer. De richtlijnen van het RIVM worden uiteraard gevolgd.

- Daarnaast zijn er regelmatig buitenschilderworkshops en museumbezoek bij voldoende gegadigden.

- De schoolvakanties van Noord-Nederland worden aangehouden. Er is soms de mogelijkheid iets in te halen op een ander dagdeel. 

- De lessen zijn geschikt voor leerlingen vanaf 16 tot 96 jaar. Je kunt een portfolio maken om aan te melden bij een academie bijvoorbeeld. 

- De kostenzijn  € 275,00, dit is inclusief gebruik van het lokaal (aan ‘t Schoolpad in IJmuiden), ezel en BTW, exclusief papier, verf en modelkosten.  Papier koop je bij de docent die dat inkoopt.

- De eerste les zal een en ander uitgelegd worden over materiaalgebruik, bijvoorbeeld welke houtskool, acrylverf en kwasten het meest gebruikt worden. 

- Neem vooral mee wat je al hebt. Je kunt niets ter plekke laten, behalve nat schilderwerk.

Dinsdagavond, 19.30-22.00  Modeltekenen en schilderen

Donderdagavond, 19.30-22.00  Vrijschilderen

Vrijdagmiddag, 12.45-15.15  Vrijschilderen

Deze cursus wordt aangeboden door een en zelfstandige docent. Deze docent verzorgt de cursus in het pand van KunstForm. Voor alle cursus gerelateerde zaken wendt u zich rechtstreeks tot de docent.

Contactformulier
Bedankt voor het inschrijven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.